The double storey flat is located in a central road at the area of Neo Psychiko. The unique characteristic of the site is the three sides of it that are free from neighbor buildings with a small park at its front view. Through the building's small volume and its design, which is mainly inspired from the 90's built flats which are prevailing around the area, our structure embraces and adopts the existing character(context) while it also introduces a modern approach to the neighborhood. Through the balcony's outline, we wanted to wrap up the building's volume around its perimeter, while enhancing its free views through the solid and the void that our openings create and either hide or reveal the exterior walls to the observer, making the elevations more interesting and 'playful', while also providing privacy to the interior spaces when needed.

Neo Psychiko
Athens
Building site area: 
690
Property area: 
0
Architect: 
Mitsonis Loukas
Civil engineer: 
Mitsonis Theodosis
Construction Supervisor: 
KATALYMA
Construction year: 
2013