Η διώροφη πολυκατοικία βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο του Ν.Ψυχικού, σε ένα πολύ ιδιαίτερο οικόπεδο με τρείς ελεύθερες όψεις και ένα πάρκο στα όρια του. Μέσω του μικρού όγκου του κτιρίου, του επιχρίσματος και των διακοσμητικών στοιχείων που χρησιμοποιήθηκαν, το κτίριο εντάσσεται ομαλά στον οικιακό χαρακτήρα της περιοχής ο οποίος διαμορφώθηκε κυρίως την δεκαετία του 90', μα παράλληλα επισυνάπτει και μία πιο μοντέρνα αρχιτεκτονική προσέγγιση. Μέσω των στηθαίων στους εξώστες θέλαμε να δώσουμε έμφαση στις τρείς ελεύθερες όψεις του οικοπέδου και να αγκαλιάσουν το κτίριο περιμετρικά σαν 'περιτύλιγμα', εμφανίζοντας ή κρύβοντας την τοιχοποιία του κατά βούληση, δημιουργώντας την αίσθηση της κάλυψης και της αποκάλυψης, μα και παράλληλα να προσφέρει ιδιωτικότητα στα εσωτερικά των διαμερισμάτων απο τους περαστικούς.

Νέο Ψυχικό
Αθήνα
Εμβαδόν οικοπέδου: 
690
Εμβαδόν οικοδομής: 
0
Αρχιτέκτονας: 
Μητσώνης Λουκάς
Πολιτικός Μηχανικός: 
Μητσώνης Θεοδόσης
Επίβλεψη Κατασκευής: 
ΚΑΤΑΛΥΜΑ
Έτος Ολοκλήρωσης: 
2013