Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη της κατοικίας ενός γιατρού με την σύζυγο του στην περιοχή του Παπάγου της Αττικής. Η μελέτη αφορά την προσθήκη καθ’ ύψους στον Β’ όροφο, συνολικής επιφάνειας 82τ.μ. Το αρχικό ισόγειο κτίσμα είχε κτιστεί το 1958, ενώ η προσθήκη του Α’ ορόφου το 1983.
Βασικοί στόχοι στον σχεδιασμό ήταν η πλήρης εκμετάλλευση του δώματος, με τον ωφέλιμο προσανατολισμό τους, δημιουργώντας μικροκλίματα σε ένα διαμπερές και φωτεινό διαμέρισμα μέσω του 'open plan’ και την κλίση της στέγης προς τον ορίζοντα. Το κλιμακοστάσιο πραγματοποιεί οπισθοχώρηση στο Β’ επίπεδο, με κύριο σκοπό της, την αποφυγή της δημιουργίας ενός συμπαγή και στατικού όγκου, μα και την εναρμόνιση των δύο νέων κεκλιμένων όγκων- της κατοικίας και του κλιμακοστασίου. Το ‘φυτεμένο δώμα’ χρησιμοποιείται και ώς θερμομόνωση για την κατοικία και παράλληλα η περιμετρική ζαρντινιέρα, προσφέρουν στην γειτονιά και στους χρήστες του κτιρίου την πιο ‘πράσινη’ αντιμετώπιση των νεόδμητων κτιρίων, όπου ακολουθείται σε πολλές χώρες, ιδιαίτερα σε πυκνοκατοικημένες πόλεις, τα τελευταία χρόνια ανά τον κόσμο.

Παπάγος
Αθήνα
Αρχιτέκτονας: 
Λουκάς Μητσώνης
Έτος Ολοκλήρωσης: 
2015