Οι μεζονέτες στην Τήνο βρίσκονται στον παραδοσιακό οικισμό Αγ. Νικόλαος - Τροχονόμος, και εκτίνονται σε οικόπεδο 4.200μ2 με ανατολικομεσημβινό προσανατολισμό (προστατευμένες από τους ανέμους) και απεριόριστη θέα στο πέλαγος και στα γύρω νησιά.
Η αρχιτεκτονική των κτισμάτων βασίστηκε σε ένα συγκερασμό της παραδοσιακής κυκλαδικής τέχνης και της σύγχρονης πρακτικής.
Συγκεκριμένα επικρατεί η πέτρα, το ξύλο, το μάρμαρο και ο λευκός σοβάς. Τα οικίματα διαθέτουν τζάκι, ξύλινα ταβάνια, πέτρινα διακοσμητικά ράφια, χτιστές θυρίδες, πέτρινο βόλτο (καμάρα),μαρμάρινα υπέρθυρα σε πόρτες και παράθυρα και σχέδια περιστεριόνες. Τα εσωτερικά κουφώματα είναι αλουμινίου για την καλύτερη θερμομόνωση και τα εξωτερικά ξύλινα ιταλικά.Έχει κατασκευαστεί γκντούντο για την προστασία των σπιτιών από την υγρασία, όπως επίσης δεξαμενές συλλογής νερού, εγκατάσταση θέρμανσης και χώροι για στάθμευση αυτοκινήτων.
Έχει γίνει αρχιτεκτονική διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με τοιχεία, πεζούλια, σκάλες, παρτέρια, αυλές και καθιστικά με σκοπό να εξασφαλίζεται η λειτουργικότητα και η ιδιοτικότητα της κάθε μεζονέτας.

Τριαντάρος
Τήνος
Εμβαδόν οικοπέδου: 
4200
Εμβαδόν οικοδομής: 
321
Αρχιτέκτονας: 
Μητσώνης Λουκάς
Αρχιτέκτονας: 
Μητσώνης Γιάννης
Αρχιτέκτονας: 
Μητσώνης Θεοδόσης
Πολιτικός Μηχανικός: 
-Μητσώνης Θεοδόσης
Επίβλεψη Κατασκευής: 
Κατάλυμα
Έτος Ολοκλήρωσης: 
2009